Активни надзор и пријава стања на пчелињаку, као и Захтев за подстицаје по кошници пчела, обраћање председника УП Кикинда чланству

Поштоване колеге,

с обзиром на то да ме је доста колега, чланова УП Кикинда, питало на који начин да се изврши активни надзор и пријава стања на пчелињаку, као и послови у вези са слањем обрасца Захтев за подстицаје по кошници пчела Управи за аграрна плаћања, ја да до данас нисам добио нити пронашао било какву информацију везану за ове послове, евентуалну измену Правилника и проблеме који су настали у вези са корона вирусом и разним забранама, желим да вас обавестим следеће:

Поступићу по важећим прописима, тј. извршићу пријаву стања и активни надзор одмах, а 15 априла па надаље ћу послати образац Захтев за субвенције у складу са важећим правилником. Друго решење не видим. Ако неко жели да чека најављена упутства, нека чека. Сматрам да важеће правилнике не може нико ретроактивно да ставља ван снаге.

Ако сазнам било какве нове вести, уредно ћу вас обавештавати путем сајта и Вибер групе нашег удружења.

С поштовањем,

председник УП Кикинда