Да сунцокретов мед буде кикиндски бренд

Данас је Удружење пчелара Кикинда, уз суорганизацију Савеза пчеларских организација Војводине, било домаћин прве манифестације „Пчеларски дан сунцокрета – Кикинда 2016“. Кикинђани су имали част да дочекају и угосте представнике више удружења пчелара из Војводине али је овај скуп добио и међународни карактер, обзиром да су нас посетили и пчелари из Румуније и Хрватске. Лоша  временска ситуација није покварила данашњи скуп који је био богат стручним и туристичким детаљима. Наиме, имали смо прилику да саслушамо два више него одлична предавања о сунцокрету (др. Терзић) и о сунцокретовом меду (мр. Анђелковић) а после предавања смо посетили Народни музеј у Кикинди, одгледали 3д филм о мамутици Кики и да од туристичких водича чујемо пуно занимљивих детаља из пребогате историје нашег града. Затим смо са гостима посетили седиште нашег удружења где смо их упознали о организацији и историјату УП Кикинда.

У име Удружења пчелара Кикинда, захваљујемо се свим гостима што су нас подржали у намерама да уђемо у борбу за очување сунцокретовог меда.

Да сунцокретов мед постане војвођански бренд