Дана 23.02.2020. одржана редовна годишња Скупштина Удружења пчелара Кикинда

У недељу, 23.02.2020. године са почетком у 10,00 часова, Удружење пчелара Кикинда одржало је своју редовну Годишњу Скупштину.

Након избора радних тела, председник  удружења Саша Чолак предложио је дневни ред и поред осталих предвиђених тачака и избор новог председника и Извршног одбора. Потпредседник Андраш Сабо затражио је да се пре почетка Скупштине Дневни ред измени те да се тачка о избору новог председника и управе избаци из предлога.  Скупштина је једногласно прихватила предлог колеге Сабо Андраша и једногласно одбила Чолакову оставку. Даље инсистрање на одласку са места председника  једноставно би било некоректно и нељудско према оволиком поверењу од стране чланства, те је Чолак одустао од одласка и наставио са вођењем Скупштине. Да би Скупштина знала зашто је поднео оставку, Чолак је изнео чињеницу да никаквих проблема нема, да су међуљудски односи на завидном нивоу, да је пословање Удружења уредно и у складу са законом, да су финансије сасвим у реду, али да је једноставно дошло до замора после шест година великих послова, на шта је Скупштина одговорила формирањем радних група како би се управи олакшао рад.

Затим је поднет годишњи извештај председника, благајника, пописне комисије, суда части, комисије за доделу признања. Председник Надзорног одбора је такође поднео свој извештај у ком је подвукао да је Удружење пословало исправно и на крају је изнео и неколико примедби, које су се односиле на нека техничка питања попут сређивања архиве и слично.

На поднете извештаје Скупштина се, готово без дискусије,  једногласно изјаснила да их усваја без примедби.

По усвајању извештаја, подењена су признања Удружења, СПОВ-а и СПОС-а заслужним колегама.

– Диплому „Јован Живановић“ коју додељује СПОС добио је колега Иван Путник

– Звање Заслужног пчелара и Златну значку СПОС-а добио је колега Мирослав Бранковић

– Диплому „Јован Живановић“ коју додељује СПОВ добио је колега Андраш Сабо

– Звање Заслужног пчелара и Златну значку СПОВ-а добила је колегиница Славица Дангубић и тако постала прва Кикинђанка у историји која је добила ово признање.

– Диплому „Миливој Марков“, највеће призање које може да додели наше удружење, добили су: Предраг Варађанин, Бојана Адамов, Ранко Самарџија, Андраш Сабо, Петар Петров, Иван Путник, Душко Јањић, Славица Дангубић и Роберт Горча,

– Диплому „Заслужни пчелар“ које додељује наше удружење, добила је Гордана Мишковић

– Звање „Почаснио члан“ добили су колеге Бјељац Бране, Душан Чипчић и господин Имре Кабок, члан градског већа града Кикинде, чије ће име остати златним словима забележено у историји нашег удружења.

Осим ових признања додењене су захвалнице и похвалнице свим колегама који су дали свој допринос.

Такође је усвојен План рада и План финансијског пословања за 2020 годину.

Под тачком Разно, Скупштина је формирала два радна тела неопходна за боље функционисање.

1. Колега Роберт Дели именован је за председника Одбора за заштиту пчела од тровања, крађа и уништења
  2. Колегиница Јелена Грбић именована је за председницу Одбора за организацију манифестација које организује наше удружење и то: Изложба „Кикиндски пчелари Кикинђанима“, „Медени доручак“ као и за сарадњу са школама.

Наведени ће у недељу  01.03.2020. обавестити Удружење о избору чланова одбора који су им поверени.

По окончању Скупштине, организован је ручак на ком нам се придружио господин Имре Кабок, члан градског већа Кикинде.