Обавештење о подели донације у шећеру пчеларима чије су пчеле пострадале крајем маја ове године

Данас је коначно утаначено све и решени сви проблеми, што се тиче поделе шећера пчеларима, чије су пчеле пострадале у масовном помору у мају ове године.

Наиме, пре нешто више од месец дана, захваљујући ангажовању СПОС-а а посебно председника савеза, Родољуба Живадиновића, започела је једна од акција за помоћ пчеларима. На састанку код државног секретара за пољопривреду Богдана Игића, на ком су присуствовали председник СПОС-а Родољуб Живадиновић, председник СПОВ-а Радомир Влачо и председник удружења пчелара Кикинда Саша Чолак, изнађен је модус да се пчеларима помогне на тај начин што ће им се доделити једнократна помоћ од по 30кг шећера по пострадалој заједници што укупно за 1668 заједница износи 50.040кг.

Целу вест можете погледати на сајту СПОС-а ОВДЕ

По шећер ће се, у првој тури, ићи у понедељак 12.08.2019 године а друга тура се планира за уторак 13.08., евентуално среду 14.08.2019.године.

По плану поделе, следеће колеге ће свој шећер преузети у првој тури:

1 Јерковић Драган
2 Вуца Петар
3 Толмач Милан
4 Јесић Бранислав
5 Цвејић Дијана
6 Јурошевић Марко
7 Јовановић Милорад
8 Лазић Дмитар
9 Варађанин Милутин
10 Јаковљевић Данило
11 Васић Александар
12 Томић Радослав
13 Мрђа Мирослав
14 Косаренко Кристијан
15 Бењо Алесандро
16 Радујко Драгана
17 Јањић Душко

Шећер ће бити дељен на великом паркингу код АД „Тоза Марковић“ а оријентациону сатницу пристизања камиона ћемо знати тек кад крене утовар о чему ћемо вас обавестити путем Вибер групе УП Кикинда.

——————————————–

У другој тури, коју планирамо, како смо већ рекли у уторак или среду, следеће колеге ће моћи да преузму свој шећер:

18 Бјељац Бране
19 Радишић Зоран
20 Стојанов Николa
21 Мишков Дарко
22 Латковић Данијела
23 Матејин Зоран
24 Остојић Милка
25 Бранковић Вера
26 Бабић Гордана
27 Комар Јанош
28 Чипчић Душан
29 Лудајић Александра
30 Сабо Бојана
31 Петров Петар
32 Вебер Зоран
33 Делић Славко
34 Крстић Сава
35 Максић Зоран

————————————————————–

Удружење пчелара Кикинда ће превоз од Врбаса до Кикинде организовати и превознину платити и организовати поделу а пострадали пчелари су у обавези да организују истовар камиона и одвожење робе у најкраћем року.

Такође, сви пчелари су у обавези да потпишу документе о преузимању, јер удружење мора СПОС-у да доказно оправда сваки килограм добијеног шећера. Потписивање докумената вршиће се при преузимању шећера на лицу места.

За све детаље и информације можете се обратити председнику, потпредседнику, секретару или благајници УП Кикинда.

Захваљујемо се премијерки Ани Брбнабић, господину министру за пољопривреду Браниславу Недимовићу, државном секретару Богдану Игићу, председнику СПОС-а Родољубу Живадиновићу и свима осталима који су узели учешће да се ова изузетно вредна донација организује и  да се 35 пчелара врати у пчеларство.