• French
  • Romanian
  • Russian
  • Serbian

Мали осврт на великом путу

Удружење пчелара Кикинда, oсновано је још давне 1938. године и од тада па до дана данашњег налази се на истој адреси, улици Генерала Драпшина број 48 у Кикинди. Улица која је по многима једна од лепших улица у нашем граду, па рекао бих и у Србији а богами и шире.

720x340xgenerala-drapsina_-720x340 kikinda_290115

Чланови удружења, којих никада није мањкало, од самог почетка су се трудили да простор, који је у нашем поседу, учине што лепшим и пријатнијим за боравак и дружење. Својим не себичним радом, по принципу ко колико може и шта уме, сами су одрађивали већину послова на оплемењивању зграде и дворишта. Много добровољних радних акција до сада је одрађено. Домаћинским и сложним опхођењем, према свему, допринели су свеобухватном и не прекидном унапређивању рада удружења.

Тешко да неко може да издвоји једно име једно дело које би се истицало, сви су заслужни, сви су легати. Свако има права да се поноси са свиме што је урађено. Подједнако право да и у будућности допринесе унапређењу удружења а на радост и понос свих чланова подједнако.

Е-mail: up.kikinda@gmail.com