• French
  • Romanian
  • Russian
  • Serbian

Позив пострадалим колегама пчеларима!!!

Позивамо све колеге чији су пчелињаци пострадали у последњих неколико дана, а пријавили су полицији и надлежним службама тровање, да хитно секретару удружења доставе следеће податке:

1. Име и презиме
  2. ИД и ХИД пчелињака
  3. Број пољопривредног газдинства
  4. Број личне карте
  5. Количина пострадалих пчелињих заједница као и процена јачине страдања на пчелињаку изражена у процентима (страдало 90%, 100% или већ колики је укупан обим штете)
  6. Број пољопривредног рачуна у трезору
  7. Број телефона
  8. Све ово потписано са два сведока

Крајњи рок за доставу тражених података је четвртак 30.05.2019 године, пошто постоји могућност да већ у петак будемо у прилици да министру пољопривреде лично презентујемо нашу муку и замолимо га за помоћ.

Колеге које немају регистровано газдинство, нека доставе податке на основу пријаве стања пчелињака код ветеринара из априла ове године.

Колеге које немају ни газдинство ни пријаву код ветеринара, нека доставе без свих тражених података везаних за газдинство и пријаву код ветеринара. О томе да ли ће  остварити право на помоћ одлучиваће они који буду доносили одлуку о евентуалној помоћи.

Удружење пчелара Кикинда ће направити посебан списак оних који јесу и оних који нису чланови удружења. Још овог пута нећемо одбити никог коме можемо да помогнемо, без обзира да ли је наш члан или није. Помоћи ћемо свим колегама, члановима других удружења са територије Кикинде, као и колегама који нису удружени.

За ИО УП КИКИНДА

Саша Чолак