• French
  • Russian
  • Serbian

Заказана Ванредна Скупштина Асоцијације пчелара Баната

Добили смо од председника Асоцијације пчелара Баната е-маил из ког јавност желимо да обавестимо следеће:

Поштовани, због догађаја који су се одиграли у последњим данима, сазивам ванредну скупштину Асоцијације пчелара Баната. Наиме , како сте сви до сада већ упознати, у Кикиндском атару је опет дошло до масовног тровања пчела и у једном дану (или пар дана) је побијено преко 50 милиона пчела тј. 1668 кошница је остало празно. Стога сазивам ванредну скупштину са предложеним темама а то су:

1. Одређивање чланова Асоцијације по одборима ( Извршни одбор, Надзорни одбор и Суд части).

2. Друга тема је тровање пчела у Кикинсдком атару и све гора ситуација у пчеларству по том питању.

3. Трећа тема је разно.

Молим све Председнике и делегате који су у могућности, нека поведу или позову медије из својих окружења да би се забележила сама Скупштина и расправа на тему тровања а уједно да се прича рашири до што већег броја људи. Такође, поразговарајте са својим пчеларима, да ко је у могућности, нека помогне Кикиндским пчеларима да обнове своје пчелињаке. За донације, контактирајте Председника Удружења пчелара Кикинда Сашу Чолака. Хвала.

Скупштина ће се одржати у суботу 08.06.2019.године са почетком у 10 сати у Кикиндском удружењу у улици Генерала Драпшина 48.